Πρωτοβουλία συμπαράστασης στο Καστελόριζο

Πρόσφατα , κυκλοφόρησε σε e-mail, μια πρωτοβουλία συμπαράστασης στους κατοίκους του Καστελόριζου αλλά και ένα κάλεσμα σε μια έμπρακτη κίνηση εκδήλωσης του ενδιαφέροντός μας για αυτό το ακριτικό νησί μας. Η Τουρκική πολιτική επιχειρεί πλέον και νομικά να θέσει θέμα αμφισβήτησης του δικαιώματος του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα! Δυστυχώς η Ελληνική πολιτική εμφανίζεται υποχωρητική. Σαν μια ελάχιστη κίνηση συμπαράστασης, γράφει:


"...Καλούμε όλους τους Έλληνες , Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια αποκριάτικη , πασχαλιάτικη , ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο . Επιμένουμε όπως σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί. Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία
 μας σηματοδοτεί πολλά. Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται. Στείλτε τις κάρτες σας στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο

Μεγίστη

851 11

Καστελόριζο

Δωδεκάνησα

Ελλάδα ..................................."

Θεωρούμε χρέως μας να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα (επιπλέον της αποστολής στο νησί μια ταχυδρομικής κάρτας). Όσοι επιθυμούν μπορούν να το κοπιάρουν ή να το διαδώσουν με κάθε μέσο (e-mail,facebook,blog,κτλ) που κρίνουν. Μια μετάφραση στην Αγγλική για τους ομογενείς μας θα ήταν πολύ χρήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου